Team

KYLE VAN DER VLIET


Speler


OVER MIJ


Kyle komt in 2003, via zijn broer, in aanraking met de badmintonsport. Kyle is direct enthousiast en elke zaterdagmorgen traint hij bij BC Castellum uit Vleuten-De Meern.

In het begin ligt de nadruk vooral op het wennen aan de baan, de shuttle en het racket. Want een goede coördinatie is vereist voor deze sport en dat is niet iedereen gegeven op deze leeftijd.

Al snel is het trainer Maurits Lotgering duidelijk dat er een talent in Kyle schuilt. Al snel gaat Kyle samen met enkele leeftijdsgenootjes mocht hij competitie spelen (wat voor badminton geen gewoonte is). Af en toe een dolletje met zijn vrienden tijdens de training, maar zodra de trainer dat vraagt is Kyle weer bij de les.

Met het ouder worden, wordt Kyle ook serieuzer en gaat harder trainen. Naast de competitie doet Kyle ook mee aan toernooien. Het duurt niet lang voordat hij wordt uitgenodigd voor regionale trainingen (Chemps). Hierdoor verbeteren zijn speelkwaliteiten en komen er nog meer successen. Al snel staat Kyle regionaal bekend als een van de beste spelers van zijn leeftijd en ook landelijk weet hij goed mee te spelen en zijn prijzen mee te pakken.


Op 15-jarige leeftijd is Kyle zijn club ontgroeid. De volgende stap vindt hij bij BC Invictus in Waddinxveen. Waar Kyle tot de beste spelers van BC Castellum behoorde, staat hij ineens weer onderaan de ladder. Dit geeft Kyle de ruimte om te wennen en door te groeien naar een volgend niveau. Kyle gaat Hoofdklasse (2 seizoenen) en 4de divisie spelen (1 seizoen).

In het voorjaar van 2013 blijkt er voor Kyle bij BC Invictus geen plaats te zijn in de 4de divisie en besluit Kyle op zoek te gaan naar de volgende uitdaging. Vanaf augustus 2013 zal Kyle gaan spelen bij BCH in 's-Hertogenbosch. Na 3 seizoenen lekker gespeeld te hebben met wisselende resultaten, besluit Kyle begin 2016 dichter bij huis te gaan spelen. De keuze valt op BV Houten, waar hij het eerste team gaat versterken.


Mede om zijn sport goed te beoefenen en steeds verder te groeien, gaat Kyle op zoek naar een nieuwe uitdaging: "TEAM vd Vliet" is geboren.

Samen met zijn manager, coaches/trainers, adviseurs en niet onbelangrijk sponsors wil Kyle de verdere groei in zijn badmintonloopbaan vorm geven.

HET TEAMRebecca van den Berg

Mix Partner

Han van der Vliet

Manager

Gezocht

Privétrainer

Jeroen van Dalm

Clubtrainer

Gezocht

Voedings adviseur

Gezocht

Materiaal adviseur

© 2018 build and sponsored RJ-Support